OVER ONS

Verheijen Transport bestaat sinds 1925 in Venlo. Het is een echt familiebedrijf en nu al bezig aan zijn 4e generatie Verheijen. De broers Mark en Rene Verheijen hebben sinds drie jaar de leiding over dit gerenommeerd transportbedrijf. Het bedrijf is gelegen op de Venlose Heide, vlak aan de Duitse grens.

Het bedrijf beschikt over een loods van 3000 m2 in eigen beheer en voorzien van alle denkbare opties, op een afgesloten terrein met 14000 m2 buitenterrein.

Mede dankzij de strategische ligging van ons pand is het een ideale werkplek in onze internationaal opererende organisatie.


Geschiedenis

In het jaar 1925 begint in het Venloosche een ondernemer een eigen vervoersbedrijf: Verheijen. Met paard en wagen vervoerde Thei Verheijen voornamelijk kolen van de kolenmijnen in Zuid-Limburg naar Venlo. Tot de dag dat de eerste vrachtwagen werd uitgevonden. Dit vereenvoudigde het zware arbeidsintensieve werk voor een groot gedeelte en versnelde het arbeidsproces.

Na het overlijden van Thei werd VerheijenTransport overgenomen door de zoon van Thei, Toon Verheijen. En de tweede generatie van Verheijen Transport was een feit. In de jaren rond de tweede wereldoorlog. Toon reed in deze periode op de vrachtwagen totdat de oorlog uitbrak.

In die tijd stond Verheijentransport evenals de rest van Nederland stil. Na de oorlog hervatte Toon de werkzaamheden als transportondernemer met het vervoeren van groente en fruit vanaf de groenteveiling.

Rond 1970 nam Math Verheijen na het overlijden van zijn vader de zaak over. Math Verheijen is de grondlegger van het huidige Verheijen Transport. Onder zijn visie en gezag groeide de kleine eenmanszaak uit tot een internationaal opererende onderneming met acht trekkende eenheden en een hightech warehouse van ruim 3000 m2.

Sinds 1997 kwam de vierde generatie in het bedrijf, bestaande uit eerst Mark Verheijen en na het plotseling overlijden van hun vader in 2002 kwam Rene Verheijen de zaak in. Vanaf dat moment staat de huidige generatie.

Anno 2003 is het bedrijf gemoderniseerd. Een aantal vernieuwingsprocessen, technologische ontwikkelingen en een beter beleid zorgen ervoor dat Verheijen Transport BV een waar begrip in de huidige Transportwereld is!

Verheijen Transport: sinds 1925 ervaring in transport